tiistai 20. lokakuuta 2015

Haastattelussa opiskelija-assistentti

Aadi-tutkimusryhmän hankkeet esittäytyivät Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun
toimipisteen aulassa syyskuussa. Liisa Siivo UTELE-hankkeen pisteellä.

Terve, Liisa! Olet ollut opiskelija-assistenttina UTELE-hankkeessa tämän syksyn. Miltä homma on tuntunut? Terve, terve! On ollut mukavaa päästä näkemään miten hanke on edistynyt ja tekemään jotain vähän konkreettisempaa kuin oppitunneilla istuminen.

Millaisia työtehtäviä sinulla on ollut? Aloitin UTELE-verkkosivujen rakentamisella, eli kävin läpi mitä hankkeessa on tapahtunut ja miten niistä voisi kertoa julkisuuteen. Kuvien ja tekstien asettelua wordpressiin mahdollisimman loogisella tavalla. Olen myös ollut koulun aulassa esittelemässä UTELE-hanketta ohikulkijoille, lähinnä opiskelijoille.

Oletko oppinut jotain tulevaisuuden kannalta hyödyllistä esimerkiksi työllistymisen näkökulmasta? No, tulevaisuutta on kovin vaikea ennustaa, mutta eiköhän tästä aineiston hallinnasta ja verkkosivujen rakentamisesta ole jotain käytännön hyötyä tulevaisuudessa. Ehkä myös oltuani aulassa esittelytehtävissä olen saanut kokemusta ihmisen kohtaamiseen, kun pitää ottaa kontaktia tuntemattomiin.

Mielipiteesi hankkeesta? Hyvä tämä on. Maailmassa on niin paljon tietoa, sitä on vaikea lähteä etsimään kun tuntuu että sitä tursuu joka paikasta ja mitä hämmentävämmin keinoin, mutta totuus saattaa silti jäädä piiloon. Toivottavasti kirjastot laajemminkin lähtevät tähän mukaan ja ottavat UTELE-hankkeen tarkoituksen omakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti