tiistai 29. syyskuuta 2015

Itämeren eläimet tutuiksi pelaamallaOsallistuimme ryhmämme kanssa Utele - Tunnetko meresi -tapahtumaan Naantalin kirjaston lastenosastolla. Jaoimme tietoa Itämerestä pelin kautta. Itämeren eläimet ja niiden uhanalaisuus tulivat tutuksi innokkaan muistipelin pelaamisen ohella. Pääsimme pelauttamaan alakoululaisia, jotka saapuivat paikalle koulupäivän jälkeen, sekä perheitä. Perheen pienimmät oppivat tutussa meressä elävien eläinten nimiä ja vanhempien kanssa keskustelimme meren tilasta.Paikalle sattui Miia poikiensa Otson ja Aatoksen kanssa.
“Oltiin jo melkein bussipysäkillä matkalla kotiin ja Aatos huudahti surkeana, että ‘unohdettiin käydä kirjastossa!’ ”, hän nauroi.
“Molemmat pojat tykkäävät kovasti käydä kirjastossa. Nähtiin aamulla kuhinaa oven edessä, ja nyt kävi ilmi että sehän olikin teidän opiskelijaporukka valmistautumassa tapahtumaan.”

Miian mielestä on hienoa, että tietoa Itämerestä jaetaan ihmisille. Miia myös pohdiskeli omaa suhdettaan Itämeren suojeluun: “Lähimpään merenrantaan on meiltä vain reilut sata metriä. Meillä on puro joka menee tontin läpi ja siellä näkee kalanpoikasia kasvamassa. Puro virtaa suoraan mereen, ja kyllä sitä ajattelee, että miten esimerkiksi pesuainevedet vaikuttaa kaloihin.”


Miia kertoo kantavansa kortensa kekoon merensuojelussa kulutustottumusten ja arkipäivän valintojen kautta. “Opetan luonnonkosmetiikan valmistamista, ja mietin tarkkaan, että käyttämämme ainesosat ovat ympäristöystävällisiä. Muovipakkausten käyttäminen harmittaa, mutta välillä pitää tehdä harkittuja kompromisseja.”

Pelasimme 3-vuotiaan Aatoksen kanssa erän muistipeliä. Aatos tietenkin voitti.
Pelin jälkeen hän sai valita lempieläimensä infojulisteesta. Pitkän pohdinnan jälkeen valinta osui hopearuutanaan. 

Teksti ja kuvat: Milli Mäntynen ja Elina Suikanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti