torstai 24. maaliskuuta 2016

Näetkö unta? Nousiaisten kunnankirjastossa 11.3.

Näetkö unta? -tapahtuma järjestettiin Nousiaisten kirjastolla, koska aikomuksena oli saada yläasteen oppilaita mukaan. Tapahtumaan osallistui yksi koulun 8. luokka. Päivä alkoi tutkija Nils Sandmanin 40 minuutin luennolla unesta ja unennäöstä. Luennoitsija oli ottanut erittäin hyvin huomioon kohdeyleisön. Luentoon linkittyi aiheeseen liittyvä tietovisa, jonka palkintona oli värityskirja sekä värikynät.
 
Unitutkija Nils SandmanTapahtumapäivään oli myös saatu mahtumaan kolme työpajaa, tietovisa ja arvonta. Blackout poetry -pajassa syntyi hienoja runoja poistokirjoista ja mukana oli myös värityskuvia. Yksi opiskelija innostui runoista kunnolla ja kehotti myös luokkakavereitaan tekemään niitä. Unitaulu-pajassa osallistujat saivat kirjoittaa tai piirtää näkemänsä unen tai painajaisen pilvenmuotoiselle paperille. Pilvet kiinnitettiin taululle ja ne herättivät paljon keskustelua luokan kesken. Kirjatornihaasteessa osallistujat etsivät pareittain kirjoja annettujen vihjeiden perusteella esim. ”Etsi kirja jossa on tietoa unesta.” Oppilaiden innostus kirjojen etsintään oli positiivinen yllätys.

 
Värityskuvat heräsivät eloon nuorten käsissä!

Tyytyväiset järjestäjät
Palaute tapahtumasta oli positiivista, etenkin tekemisen meininkiä kehuttiin. Aikainen ajankohtakaan ei juuri haitannut. Työpajat onnistuivat loistavasti ja oppilaat selvästi pitivät niistä. Myös kirjaston panos tapahtuman markkinoinnissa oli esimerkillistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti