lauantai 26. maaliskuuta 2016

Ruokailoa lapsille Hirvensalon kirjastossa 16.3

Hirvensalon kirjastossa järjestetyssä tapahtumassa oli luennoimassa tutkija Mari Sandell. Tutkija puhui makumieltymysten muodostumisesta ja eri aistien käytöstä syödessä. Esimerkiksi vihreä ketsuppi on osalle lapsista miellyttävämpää kuin punainen ketsuppi. Aihe oli mielenkiintoinen ja se herätti keskustelua.
 
Luento menossa pirteän maskotin kanssa



Runsaasta mainostuksesta huolimatta osallistujia oli niukasti, mutta lapset viihtyivät hyvin piirtäessään ja värittäessään omia lempiruokiaan. Tarjottavana olleet hedelmät, marjat ja kirsikkatomaatit maistuivat hyvin lapsille.

Lasten piirustuksia lempiruoka-annoksista
  


Tarjottavan ruoan vieressä tapahtui kirjavinkkausta

Tapahtuma oli kiinnostava ja myös järjestäjät olivat itse tyytyväisiä siihen mitä saivat aikaan annetussa ajassa. Tutkijan mukaan tiedettä popularisoivia tapahtumia tarvittaisiin jatkossakin kirjastoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti