tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tutkimusmatka kierrätyksen maailmaan Ilpoisten kirjastossa 17.3.

Ilpoisten kirjastolla torstaina 17.3. järjestetyn tapahtuman aiheena oli kierrätys. Paikalle oli kutsuttu yhden 4. luokan oppilaat. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta lapset jaksoivat kuunnella keskittyneesti Katariina Kiviluodon ja Hannu Parkkamäen esityksiä. Runsaista kysymyksistä päätellen aihe aidosti kiinnosti. Oppilaille jaettavat kirjanmerkit ja puupalat aiheuttivat jopa pienimuotoisen rynnäkön.

 

Innostusta ilmassa!Tapahtumassa oli esillä kierrätysmateriaaleista valmistettuja esineitä, kuten vanhoista kankaista tehtyjä laukkuja. Lisäksi aiheeseen liittyviä kirjoja oli nostettu esille. Tapahtuman järjestäjät olivat tuoneet paikalle mehu- ja kahvitarjoilun. Lopuksi vuorossa oli kierrätystehtävä, jossa oppilaat pääsivät lajittelemaan erilaisia jätteitä. Lasten osaaminen yllätti positiivisesti. 

Järjestäjät kierrätyspisteellä


Tutkija Katariina Kiviluoto ja muotoilun opettaja Hannu Parkkamäki pitivät kirjastoa hyvänä paikkana tiedetapahtumille, sillä siellä käy monipuolisesti erilaisia ihmisiä. Tiedettä popularisoiville tapahtumille on kysyntää.Tutkimusmatka kierrätyksen maailmaan oli kokonaisuutena mukava ja opettavainen tapahtuma!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti